Webbshop

Produkter för hem och företag

Vivax Y-DESIGN Luftvärmepump 

Den mest energieffektiva luftvärmepumpen på marknaden, den bästa SCOP c – Bäst i sin klass, driftstemperaturområde -32°C≤T≤50°C

ACP-12CH35AEYIS 7,2 KW (R32) COOL AEYI i VIVAX Y-design-serien är en stilren väggmonterad luftvärmepump med en årlig värmekoefficient i kallt klimat på 4,3, marknadens toppklass. SCOP är 5,3, vilket klart överstiger kravet på bästa energieffektivitetsklass A+++.
Avancerad inverterteknik gör att enheten kan fungera effektivt i extrema väderförhållanden. VIVAX kan även
t ex vinterkyla serverrum ner till -25°C och den ger bra värme upp till -32°C, och enheten behöver inte stänga av sig själv. Den maximala värmeeffekten är hela 7,2 kW. Utomhusenhetens avfrostningsfunktioner, som är viktiga för oss, har utvecklats för att vara intelligenta, så enheten värms på vintern utan onödiga avfrostningsavbrott. Den justerar även temperaturen efter sensorn på fjärrkontrollen, så att den inte bara värmer upp sitt närområde, utan du kan ta handkontrollen till den plats du vill, där temperaturen du ställer in förblir konstant.

Den nya typen av Intelligent Eye i enheten upptäcker människor och rörelser och riktar därmed blåsningen efter ditt val, antingen mot eller bort från personen. Den kan också användas för att minska uppvärmningen av ett tomt rum så att det inte värms upp i onödan. Du kan styra allt med den trådlösa fjärrkontrollen, inklusive timerinställningar, temperatur och luftflödesriktning med oöverträffad precision. Med följ mig-funktionen kan fjärrkontrollen fungera som temperatursensor och optimera rumstemperaturen. Vilolägesfunktionen minskar både natttemperaturen och uppvärmningskostnaderna. Enheten har även en Wifi-kontrollfunktion, som gör att enheten kan styras via ett trådlöst nätverk, med en gratis app för smarta enheter.

VIVAX Y-designen kombinerar styrka och design. Enheten har också flera intressanta funktioner, som funktionen Intelligent Eye, som riktar luften vertikalt och horisontellt automatiskt, antingen följer personer i rummet eller undviker dem. Den utmärkta energieffektiviteten förbättras ytterligare av Eco-energisparfunktionen. Rengöringsfunktionen hos Self Clean-cellen förhindrar bildandet av bakterietillväxt i inomhusenhetens cell, så att luften i rummet förblir frisk och fräsch. En underhållstemperatur på 8°C eller 12°C grader kan också väljas på distans med en mobiltelefonapplikation. Tack vare den stora fläkttrumman blir ljudnivån som en viskning - endast 20 dB (A)! Du kan justera blåshastigheten på en procentskala nästan fritt, vilket gör att du säkert kommer att hitta ett lämpligt luftflöde som inte stör dig ens på natten. Inomhusenheten har en fuktsensor för att mäta luftfuktigheten i rummet under torkfunktionen. Eldstadsfunktionen är automatisk. Enheten minskar gradvis sin effekt tills den når noll om den upptäcker att en annan värmekälla är i drift. Luftstyrningen stiger automatiskt och blåsningen fortsätter med tillräcklig hastighet parallellt med taket. Så du känner inte draget lätt. När eldstaden svalnar igen börjar Y-design automatiskt ta ansvar för uppvärmningen, upp till -32°C. Det nya köldmediet R32 är ett viktigt steg i rätt riktning för att minska växthusgaserna. GWP-värdet för R32 vs. R410A har minskat till en tredjedel. Köldmediet R32 har klart mindre miljöpåverkan än någonsin tidigare.

Värmer ännu vid -32°C – Kylar vid behov även på vintern

Den högsta säsongseffektiviteten SCOP 5.3 A+++ 

8°C underhållsvärme (tillval 12°C)

Tyst drift 

Självrengörande funktion 

ECO funktion 

Rörelsedetektor 

Filterfunktioner Eco läge 

1W standby-läge 

Följ mig funktion 

100% kapacitet vid -15°C, värms upp till -32°C 

Digital skärm 

Wi-Fi inbyggt 

Automatisk eldstadsfunktion

Nästan steglös fläkthastighetsjustering 1-100 %

Vivax Y-DESIGN värmepump är utrustad med smart sensorteknik som mäter inte bara temperaturen utan även luftfuktighetsnivån i rummet. 

Självdiagnostik visar dussintals sensor- och driftdata på mobiltelefonen i realtid.

                                                JUSTERING AV BLÅSSTYRKA 1-100%
                                      Blås-styrkan kan justeras i procentuell noggrannhet
                                                och luftflödesriktningen är mångsidig.

                                              VIVAX luftvärmepump har även en fuktgivare

                              I Intelligent Eye VIVAX luftvärmepump har en  rörelsesensor
                                     Blåser bort från människor / Blåser följer människor
Starkt blås när det är fler personer i rummet / Svagare när det är mindre människor i rummet

Y-DESIGN ger ett skönt varmt luftflöde ända ned till golvet och känslan av värme i varje hörn av ditt hem. Vid kylning, Svalkar genom att blåsa in luft mot taket, vilket gör att du kan njuta av kylning vid behov.